Herdenking ramp Germanwings in Dom Keulen

in Christelijk Nieuws

Duitsland herdenkt vrijdag met een dienst in de Dom van Keulen de slachtoffers van de vliegramp op 24 maart waardoor 150 mensen om het leven kwamen, de meesten Duitsers en Spanjaarden. In de immense kerk worden onder anderen zo'n vijfhonderd nabestaanden van slachtoffers verwacht

(imported body)

Duitsland herdenkt vrijdag met een dienst in de Dom van Keulen de slachtoffers van de vliegramp op 24 maart waardoor 150 mensen om het leven kwamen, de meesten Duitsers en Spanjaarden. In de immense kerk in het centrum van Keulen worden onder anderen zo'n vijfhonderd nabestaanden van slachtoffers verwacht en hoogwaardigheidsbekleders uit Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Ook zo'n vijftig helpers die op de rampplek actief waren, zullen naar de dom komen. Ze kunnen onder andere een toespraak tegemoetzien van bondspresident Joachim Gauck en Rainer Woelki, de kardinaal van Keulen. Bondskanselier Angela Merkel woont de dienst bij, net als onder anderen de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz en de Franse minister van staat Alain Vidalies.

De ramp met de Airbus van Germanwings was hoogstwaarschijnlijk het werk van de copiloot, Andreas Lubitz. Hij sloot de gezagvoerder buiten de cockpit en liet het toestel neerstorten op een berg in Zuid-Frankrijk. Het is niet bekend of nabestaanden van Lubitz in de kerk zullen zitten. In de dom is verder plaats voor zo'n 250 burgers.

De herdenking vanaf 11.45 uur is te volgen via de landelijke tv-zender ARD en diverse regionale zenders.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons