EO past zondagprgrammering aan in verband met ramp Nepal

Zondag 3 mei 2015, vanaf 9.10 uur, NPO 2

in Mediatips

De Evangelische Omroep komt aanstaande zondagochtend met een aangepaste programmering in verband met de ramp in Nepal. Het land werd zaterdag 25 april getroffen door een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Met meer dan 5.000 doden en duizenden gewonden tot gevolg. In de drie EO-programma's Nederland Zingt op Zondag, De Kapel en Metterdaad zijn de keuze van de liederen en het thema aangepast.

Ds. Arie van der Veer staat met ons stil bij het thema 'Met een bewogen hart'. Is God bewogen met de mensen en moet dat ook niet ons in beweging zetten? En dat in relatie tot de aardbevingsramp in Nepal. Andries Knevel reist voor EO Metterdaad af naar Nepal en doet verslag van de ramp. De hulpverleningsorganisatie is zaterdag meteen een actie gestart voor de slachtoffers in Nepal. Doneren kan via eo.nl/metterdaad.

Nepal
De beelden staan op menig netvlies gebrand: wanhopige mensen, verwondingen, puin en chaos. Andries Knevel reisde met een camerateam naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, waar eind april een verwoestende aardbeving woedde. Hij maakte er reportages voor EO Metterdaad. Over zijn bezoek aan het rampgebied vertelt hij: "Een ramp is vaak ver weg, als je alleen de krant leest. Vandaag stond ik naast een mevrouw bij een ingestort pand wier dochter gisteren dood onder het puin is gehaald. Haar man ligt er nog en gaf gisteren nog een teken van leven. Met blote handen wordt naar hem gegraven. Zoals op zoveel plekken in Nepal. Want de nood is hier zo ontzettend groot. En er is nog zoveel hulp nodig."

EO's zondagmorgenprogrammering
Iedere zondagmorgen is de EO er op Nederland 2 met maar liefst vier verschillende programma's over geloven in en leven met Jezus. Een compleet aanbod waarbij de Bijbel opengaat. Met Bakkie Troost, Nederland Zingt op Zondag, De Kapel en Metterdaad.

Uitzendgegevens
Nederland Zingt op Zondag: 9.10 uur
NPO 2

De Kapel: 9.55 uur
NPO 2

Metterdaad: 10.05 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons