Eerste Christelijk Spiritueel Centrum opent haar deuren

Massages, meditatie, maar ook ochtendgebed en stilte

in Christelijk Nieuws

Vandaag opent het eerste centrum voor christelijke spiritualiteit in Nederland haar deuren met een feestelijke opening. Het centrum biedt behalve massages ook coaching, meditatie en stilteoefeningen. De oprichters hebben als doel om zoekende mensen te helpen om thuis te komen bij zichzelf en bij 'de Bron'. De medewerkers zijn overtuigd van de heilzame werking van het christelijk geloof en de eeuwenoude traditie.

"Heelheid geeft geluk, vrede en rust, ondanks omstandigheden," legt oprichtster Lieneke Griffioen uit. "Met heelheid bedoelen we: leven in verbinding met je hele zelf, dus je lichaam, ziel en geest - en met God. Het is onze overtuiging dat als je vanuit deze verbondenheid leeft, je ook in staat bent om op een gezonde manier in relatie met andere mensen te leven."

Ontstaan
Het Christelijk Spiritueel Centrum is een initiatief van Tjitske Volkerink en Lieneke Griffioen. Tjitske is al jaren bezig met stilte en spiritualiteit, ze geeft stiltewandelingen, maar ook meditaties en massages. Lieneke is opgeleid en gecertificeerd als coach vanuit de Transactionele Analyse en geeft ook massages. De spiritualiteit waarop het centrum haar waarden èn handelen baseert, komt vanuit het christelijk geloof.

Op zoek naar rust
Begin dit jaar was oprichtster Tjitske Volkerink te gast in het programma Geloof en een Hoop Liefde. Daarin vertelt zij o.a. over de vragen waar zij tegenaan botste in haar leven. "In al die herrie en onrust waar ik in terechtkwam, was ik op zoek naar rust. Dat ontdekte ik gaandeweg in stilte. Al die vragen die ik mezelf stel, ik kom daar niet uit. Daarom vind ik de stilte zo mooi, want daar kun je gewoon zijn."

Open Huis en voetmassage
Vandaag, zaterdag 4 april, is er vanaf 16:00 Open Huis met live muziek en workshops zoals voetmassage en ontdek je spirituele taal. Het centrum is gehuisvest in Villa Elim aan de Oude Enghweg 28 in Hilversum. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen: gasten, klanten, vrienden, familie en alle andere geïnteresseerden.

Stijve schouderspieren
"Terwijl de handen van de masseuse mijn stijve schouderspieren voorzichtig los masseren, vullen de rustige klanken van een instrumentaal Taizé-achtig lied – dat me doet denken aan het ‘Avé Maria’ – mijn oren. Met ontbloot bovenlijf ligt ik ontspannen op de massagetafel, achter een paar schermen, in één van de vertrekken van Villa Elim in een chique Hilversumse buurt.", aldus Zinvloed-blogger Maarten Hag, die zich kortgeleden heeft overgegeven aan een behandeling in het Christelijk Spiritueel Centrum. Lees hier zijn verslag.

Zie ook: Facebook Christelijk Spiritueel Centrum 

Blog | 'Christelijke massage' door Maarten Hagg

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons