Drie voormalige kerken van pedofiele priester verbrand

Politie onderzoekt verband tussen de drie branden

in Christelijk Nieuws

In drie dagen tijd zijn drie Australische kerken waar een pedofiele priester werkte in brand gestoken. De brandweer en de politie onderzoeken nog of de branden met elkaar te maken hebben, aldus de Sydney Morning Herald.

(imported body)

De St. Jameskerk in Brighton brandde maandag volledig af. Diezelfde dag werd ook de St. Mary's kerk in St. Kilda East getroffen door een brandstichting, maar daar viel de schade mee. In de nacht van dinsdag op woensdag was het opnieuw raak: een brand in de St. Mary's kerk in Dandenong zorgde voor 177.000 euro schade.

Misbruik

Bij al deze kerken werkte priester Ronald Dennis Pickering. Hij misbruikte jonge jongens tussen 1958 en 1993, maar vluchtte naar Engeland en voorkwam daarmee een veroordeling.

Symptoom van boosheid

Vermoed wordt dat een of meer slachtoffers van het misbruik achter de aanslagen zitten. "Als een slachtoffer deze branden aansteekt, is dat een symptoom van boosheid. Maar je wil deze manier van omgaan met woede bepaald niet aanmoedigen", zei een slachtoffer van Pickering tegen de Australische krant. Volgens hem kan het geen toeval zijn dat deze kerken het doelwit waren. Bovendien, zo legde hij uit, kan een christelijke feestdag zoals Pasen sterke emoties oproepen bij slachtoffers van misbruik. De kerken in de regio worden nu zwaarder bewaakt.

Bron: ANP


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons