Debat over de vraag: Bestaat God?

Dinsdagavond werd al debatterend gezocht naar een antwoord

in Geloven

Bestaat God? Is die vraag te beantwoorden? Er worden in elk geval genoeg pogingen gedaan, die genoeg stof tot nadenken opleveren.

Tijdens het debat in de Rode Hoed, op dinsdagavond, verdedigden Emanuel Rutten en Jeroen de Ridder, beide auteurs van 'En dus bestaat God' de stelling dat God wel bestaat. Zij stonden tegenover journaliste Franca Treur en theoloog Huub Oosterhuis. Alain Verheij, theoloog en auteur van Zinvloed, bezocht het debat en schreef er een verslag over. Hij legt uit waarom hij moeite heeft met de wetenschappelijk filosofische benadering van de vraag.

Opgedreunde antwoorden

"A + B = X / Y kwadraat minus ^3… en dus bestaat God. Bestaan dat soort redeneringen nog? Jazeker, en volgens Emanuel Rutten en Jeroen de Ridder, twee VU-wetenschappers, zijn argumenten voor Gods bestaan actueel en springlevend.

Rutten en de Ridder zitten goed in hun stof. Dat mag ook wel, als je zojuist een filosofisch boek hebt gepubliceerd. Maar het maakt dat zij de voor de hand liggende tegenwerpingen van hun gesprekspartners gemakkelijk pareren. Met haast uit het hoofd opgedreunde antwoorden en counter-voorbeelden."

Lees het hele verslag op de website van Zinvloed, een online platform voor zoekende gelovigen.

Foto: Rich Watts

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons