"Christenen zijn snel perfectionistisch!"

Psycholoog Michelle van Dusseldorp legt uit en geeft tips

in Geloven

De drang naar perfectie is bij veel mensen niet beperkt tot meer of minder centimeters op de rondingen. Het is ook te merken op andere vlakken van het leven: de perfecte partner zijn, perfecte kinderen hebben, de perfecte carrière maken, zorgen dat je huis perfect schoon en netjes is, perfecte verjaardagsfeesten organiseren, de perfecte vriend(in) zijn, de perfecte oma of opa zijn. En ja, we willen ook de perfecte christen zijn.

"Willen wij perfectie bereiken, dan moeten wij eerst onze eigen imperfecties omarmen." aldus Michelle van Dusseldorp. In Eva Magazine van deze maand beschrijft Michelle uitgebreid hoe vrouwen - en vooral christenen - last kunnen hebben van perfectionisme.

In de video hieronder ligt Michelle dit nogmaals toe plus deelt ze een aantal tips die je zullen helpen om met perfectionisme om te gaan.

Michelle van Dusseldorp is oprichter van Groundwork, een christelijke hulpverleningsorganisatie. Groundwork organiseert onder andere de driedaagse training Groundwork Basic, die dieper ingaat op de vraag: waarom doe ik zo, terwijl ik eigenlijk anders wil doen? Ik wil wel veranderen, maar hoe? Voor meer info: www.groundwork.nl/trainingen/basic.

Benieuwd naar het artikel van Michelle in Eva? Kijk op Eva's website of vraag hier een proefnummer aan.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons