Belastingdienst introduceert universele collectemunt

Petitie gestart vanwege 'onverantwoorde bemoeienis van de overheid'

in Christelijk Nieuws

De Belastingdienst introduceert een universele collectemunt, ter vervanging van de veel voorkomende collectebonnen. Inmiddels is er een petitie tegen deze nieuwe munt in het leven geroepen, gesteund door de Raad van Kerken.

De nieuwe munt, voorzien van het logo van de Belastingdienst, moet ervoor zorgen dat er meer zicht komt op de giftenstroom die in kerken plaatsvindt, meldt het altijd zeer betrouwbare ND. De huidige bonnen en plastic munten zouden te fraudegevoelig zijn. Ondanks de ontkerkelijking is de huidige opgaven van giften hoger dan verwacht, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. Dat is natuurlijk zeer verdacht, het heeft er alle schijn van dat er hier iemand voor de gek wordt gehouden. Willen kerkleden hun giften volgend jaar kunnen blijven aftrekken van hun belastbaar inkomen, dan is de nieuwe interkerkelijke munt de enige manier.

Kritiek

De Raad van Kerken valt over het wantrouwen van de staat. Inmiddels is door een plaatselijke raad van kerken in de regio Den Haag een petitie gestart, ondersteund door de Raad van Kerken. De petitie is te vinden op petities24.com/collectemunt en is alleen vandaag te ondertekenen.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons