Bach-dirigent Suzuki wijst klassieke luisteraar de weg

"Sommige muziek van Bach klinkt een beetje jazzy"

in Geloven

Het kan niemand ontgaan zijn: muziek van de Matthäus - en Johannes Passion wordt door een steeds groter publiek ontdekt. Heb jij afgelopen weken ook de smaak te pakken gekregen van deze muziek die je ziel raakt en zuivert? Weet je niet zo goed welke klassieke muziek nog meer toegankelijk is? Bachdirigent en christen Masaaki Suzuki geeft een tip.

“Op een dag, lang geleden, realiseerde ik me ineens dat de God waarop Bach zijn vertrouwen stelde en waarin ik geloof een en dezelfde is, ook al leef ik ver weg van waar hij leefde. Vanaf dat moment leef ik met Bachs muziek.” aldus dirigent en muzikant Masaaki Suzuki.

Zijn tip voor mensen die meer willen ontdekken van klassieke muziek, gaat dan ook over een werk van Johann Sebastian Bach:

Muziek: Brandenburg Concerto no. 3 BWV 1048 in G major deel 1 van Johann Sebastian Bach
Afbeelding: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons