Arrestaties vanwege geplande aanslag kerk

in Christelijk Nieuws

De Franse politie heeft drie mannen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij het plannen van een aanslag op een of meerdere kerken in Parijs. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor, meldden Franse media zondag. Eerder al arresteerden de autoriteiten een 24-jarige student met de Algerijnse nationaliteit. Hij is de hoofdverdachte.

De student informatietechnologie had een groot arsenaal aan wapens in zijn bezit en had plannen naar Syrië af te reizen. Hij wordt in verband gebracht met de dood van en 32-jarige vrouw die dood werd gevonden in een auto in een buitenwijk van Parijs. Het DNA van de student werd op haar auto gevonden.

Het DNA van twee van de drie nieuwe verdachten is aangetroffen in het appartement van de student. Ze worden verhoord door de antiterreureenheid van de Parijse politie.

Frankrijk is in staat van paraatheid na de aanslagen in januari op de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo en een gijzeling in een Joodse supermarkt door moslimextremisten. Zij doodden in totaal zeventien mensen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons