Angola verbiedt negen evangelische kerken na rellen

in Christelijk Nieuws

De autoriteiten in Angola hebben negen kerken verboden. Zij zullen alle gebouwen moeten sluiten. De maatregel komt twee weken na hevige schermutselingen tussen de politie en leden van een sekte, waarbij mogelijk honderden mensen zijn omgekomen.

De kerken die verboden zijn, zijn alle evangelische groeperingen en pinksterkerken. Het gaat onder meer om World Vision, dat sinds 1989 in het Afrikaanse land actief is, de Verenigde Pinksterkerk en de Hope Evangelical Church. Op 16 april zijn volgens de regering in de plaats Caala, ongeveer 630 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Luanda, acht agenten gedood, toen zij probeerden de leider van de sekte Light of the World aan te houden.

Volgens de belangrijkste oppositiepartij in het land, de Nationale Unie voor de Totale Onafhankelijkheid van Angola (Unita), nam de politie wraak door meer dan duizend aanhangers van de sekte vanuit helikopters neer te schieten. De lichamen van de honderden slachtoffers werden verbrand, aldus Unita. De oppositiegroepering kreeg geen toestemming het gebied te bezoeken.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons