Aanslag op consulaat VS in Erbil

Wijk wordt voornamelijk bewoond door christenen

in Christelijk Nieuws

Een man heeft bij de ingang tot het consulaat van de Verenigde Staten in de Noord-Iraakse stad Erbil een aanslag gepleegd met een auto met een explosief. Eén persoon is om het leven gekomen en vijf zijn er gewond, liet burgemeester Nihad Qoja weten. Het is niet duidelijk of de dode de aanslagpleger is.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat er geen Amerikanen gewond zijn geraakt en dat niemand nog de verantwoordelijkheid voor de aanslag heeft opgeëist.

Op foto's die op sociale media zijn geplaatst, is zwarte rook te zien die achter gebouwen in de wijk Ankawa opstijgt. Dat is een voornamelijk door christenen bewoonde wijk vol cafés, die bij buitenlanders erg populair is.

Erbil is de hoofdstad van de Koerdische autonome regio in Irak. Aanslagen komen daar veel minder vaak voor dan in andere delen van het Arabische land. Koerdische strijders hebben aanhangers van Islamitische Staat in het noorden van Irak teruggedreven met behulp van de luchtaanvallen die de door de Amerikanen geleide internationale coalitie heeft uitgevoerd. 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons