Theatervoorstelling Genesis: 5 uur durend spektakel in Scheveningen

10 acteurs spelen 150 personages in eerste boek van de Bijbel

in Mediatips

In de theatervoorstelling Genesis spelen tien acteurs samen 65 hoofdrollen en 150 personages. Het maar liefst vijf uur durende spektakel van Het Nationale Toneel is de afscheidsvoorstelling van regisseur Johan Doesburg. Het was al lange tijd zijn wens om een stuk te maken op basis van het eerste boek van de Bijbel.

Broedermoord, incest, wraakzucht en bedrog. Liefde, trouw, barmhartigheid en gemeenschapszin. Alle kanten van het menselijk bestaan trekken voorbij in het bijbelboek Genesis. Genesis, bron van de drie grote monotheïstische religies, vormt tot op de dag van vandaag ons culturele DNA. Dé reden dat tien acteurs het eerste boek van Mozes gaan spelen in een unieke vijf uur durende reis in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. 

Genesis gaat over 'de mens op reis', van het hof van Eden naar het hof in Egypte. De acteurs Ruta van Hoof en Joris Smit zijn Adam en Eva, Reinout Scholten van Aschat en Yannick Jozefzoon nemen de rol van Kaïn en Abel op zich, Michiel Sluysmans en Esther Scheldwacht vertolken Noach en zijn vrouw, Mohammed Azaay is Abraham, Antoinette Jelgersma speelt Sara, Hannah Hoekstra staat op het toneel als de jonge Rachel en Dries Vanhegen is Jakob. Maar tegelijkertijd spelen ze meerdere rollen en zijn ze allemaal verteller.

De voorstelling is te zien van 15 april t/m 24 mei in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.
Meer informatie over de voorstelling vindt u hier

Bron: ANP en Nationale Toneel

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons