Storm speelt opbouw 'The Passion' parten

Shifts bouwploegen verplaatst naar de nacht

in Mediatips

Op donderdags 2 april vindt The Passion plaats in Enschede. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium. Op dit moment wordt er in Enschede gebouwd aan dat grote podium van 22 meter hoog. Helaas moesten - vanwege de storm - sommige werkzaamheden worden uitgesteld.

Windkracht 8
Uitvoerend Producent van The Passion, Jacco Doornbos schreef op Braodcast Magazine. “Gisteren werd duidelijk dat de storm toch echt gaat komen. Gek om je ineens te realiseren dat als The Passion morgen zou moeten plaatsvinden, er dit jaar helemaal geen LIVE Passion 2015 uitgezonden kan worden. Bij windstoten boven windkracht 8 zouden we The Passion om veiligheidsredenen namelijk moeten afblazen. Natuurlijk voorzien onze verzekeringspolissen in de nodige dekkingen en benoemen we elk jaar dit risico. Maar als het vier jaar lang goed gaat, blijft het een ver van je bed scenario. Tot gisteren. 

Dit weekend is er een grote ploeg begonnen met de bouw van het podium. Allemaal kanjers die stug doorwerken, regen en wind trotserend. Inmiddels staat er een indrukwekkend geraamte op het Van Heekplein in Enschede. De planning was dat gisteren de eerste witte zeildoeken om het geraamte heen gespannen zouden worden (het handelsmerk van The Passion – ‘Passion white’). Dat hebben we moeten uitstellen om te voorkomen dat code geel gaat resulteren in het door en over Enschede vliegen van Passion podiumdelen. Van minuut tot minuut worden de weersvoorspellingen in de gaten gehouden door het team. De shifts van de bouwploegen zijn voor vandaag verplaatst naar de tweede helft van de middag, de avond en de nacht. Een tegenvaller, maar nog overkomelijk.”

Zoals het er nu uitziet is er voor de dag van de live show maar een beperkte kans op regen en is er geen wind van betekenis. Precies op tijd voor de live uitzending van The Passion 2015. Jacco: “Dan rijst bij mij toch altijd even de vraag: Toeval, puur geluk, of ‘regie van boven’?!”

Bron: NU.nl / Broadcast Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons