Presidentskandidaat Ted Cruz over zijn geloof

“Mijn vader gaf zijn leven aan Jezus”

in Christelijk Nieuws

De Texaanse senator Ted Cruz maakte maandag zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen officieel bekend via Twitter. ‘Ik stel mezelf kandidaat voor het presidentschap, en hoop jullie steun te verdienen’, schreef hij. De republikein is hiermee de eerste kandidaat. Toen Cruz een halfjaar geleden bij het Values Voter Summit (een jaarlijkse politieke conferentie voor de conservatieven) in Washington sprak, deed hij een beroep op het belang van religie en moraal. Hij sprak over het alcoholgebruik van zijn ouders en de rol die het geloof heeft gespeeld in zijn leven.

Cruz sprak in zijn zeer persoonlijke getuigenis over het alcoholmisbruik van zijn ouders. Hun drinken was de oorzaak van hun scheiding. “Allebei mijn ouders dronken veel te veel. Ze hadden beiden ernstige problemen met alcohol,” aldus Cruz. “Toen ik 3 jaar oud was besloot mijn vader dat hij niet meer getrouwd wilde zijn. En dat hij geen 3-jarige zoon wilde. Hij stapte op een vliegtuig en vertrok.”

Vervolgens vertelde Cruz de menigte over het moment dat zijn vader de uitnodiging aannam om naar een Baptistenkerk te gaan. “Mijn vader gaf zijn leven aan Jezus. Hij kocht een vliegticket en vloog terug naar Calgary om zich weer bij mijn moeder en haar zoon te voegen. Dus als iemand vraagt: is geloof echt? Is een relatie met Jezus echt? Ik kan je vertellen dat als mijn vader zijn leven niet aan Christus had gegeven, ik opgevoed zou zijn door een alleenstaande moeder.

Bron: New York Times/Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons