Opnieuw Zomerschool Moslims en het Evangelie

Week voor christenen die geïnteresseerd zijn in wat moslims geloven

in Christelijk Nieuws

Ook dit jaar organiseert Evangelie & Moslims in samenwerking met de Arabische Wereldzending en Arab Vision een Zomerschool. Het eigen geloof en vooral dat van moslims en hun achtergrond komen aan de orde.

(imported body)

Ook dit jaar organiseert Evangelie & Moslims in samenwerking met de Arabische Wereldzending en Arab Vision een Zomerschool. De week is bedoeld als een week van bezinning en ontmoeting voor christenen die geïnteresseerd zijn in wat moslims geloven en in het eventueel leggen van contacten met moslims. Het eigen geloof en vooral dat van moslimmedelanders en hun achtergrond komen aan de orde. Daarbij staat de vraag centraal hoe je in Christus' naam iets kunt betekenen voor moslims.

Een belangrijk onderdeel is de ontmoeting met moslims zelf, door onder andere een bezoek aan een moskee. Ds. Ruud van Campen was vorig jaar één van de deelnemers. Hij schreef erover: "Je gaat milder tegen andersgelovigen, uit een ander land en een andere cultuur, aankijken: vooroordeel en vrees worden minder en de christelijke voorbede voor hen wordt meer".

Bron: Evangelie & Moslims

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons