Minifestival voor jongerenwerkers

‘Geïnspireerd raken om in eigen buurt een stapje verder te zetten’

in Mediatips

Youth for Christ organiseert 29 en 30 mei een evenement voor iedereen die missionair vrijwilligerswerk doet voor jongeren: de Pioniersparty. Het doel? “We willen beginnende jongerenwerkers inspireren om te starten en gevorderde pioniers opnieuw bemoedigen voor het mooie werk dat zij doen voor jongeren.”

“In heel Nederland ondersteunen we mensen die voor jongeren aan de slag zijn of ervan dromen dit te gaan doen. Met de Pioniersparty brengen we hen met elkaar in contact," aldus Ruud Bouman van YFC Lifespots, "ze kunnen veel van elkaar leren.”

Thema
Het thema van dit jaar is ‘into the wild’. “We willen deelnemers uitdagen om uit hun comfortzone te komen en dingen te doen die ze normaal niet zomaar zouden doen. Doordat de deelnemers dit soort ervaringen opdoen raken ze geïnspireerd om ook in hun eigen buurt een stapje extra te zetten.”

Minifestival
“We hebben alle elementen van een conferentie in de vorm van een minifestival gegoten.” De Pioniersparty blijkt een mix van uitdaging en ontspanning. Deelnemers kunnen op vrijdag vanuit hun werk naar het evenement toe gaan en ze hebben zelfs nog iets aan hun zaterdag. Bouman licht alvast een tipje van de sluier op: “De spreker op de zaterdagochtend is Ine Voorham. Zij zal vertellen over pionieren buiten je eigen kaders. Over het volgen van Gods pad en vanuit geloof werken en leven.”

“We hopen op een flinke groep mensen die met elkaar de Pioniersparty tot een groot feest maken. We zijn en blijven afhankelijk van de inbreng van de deelnemers. We hopen dat alle deelnemers weer geïnspireerd naar hun woonplaats terug gaan om te starten of verder te gaan met het mooie werk dat zij doen voor jongeren!”

Foto: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons