'Lelijkste vrouw' komt met docu

"Lizzie vertelt verhaal van iedereen die ooit gepest is"

in Mediatips

De 'Lelijkste Vrouw ter Wereld’ Lizzie Velasquez brengt vandaag een documentaire uit om gepeste mensen een hart onder de riem te steken. De hele wereld moet het namelijk weten: schoonheid zit van binnen.

Op een middag zit de toentertijd 17-jarige Lizzie Velasquez achter de computer en neust op YouTube. Dan stuit ze op een filmpje met de titel ‘De Lelijkste Vrouw ter Wereld’. Ze klikt en ontdekt tot haar verbazing: dit alles gaat over mij. Deze clip speelt een belangrijke rol in de documentaire A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story, die de inmiddels 26-jarige Velasquez vandaag uitbrengt.

De clip duurt slechts 8 seconden, maar vooral de reacties eronder zijn weerzinwekkend (‘Steek haar in brand!', ‘Ze zou zichzelf moeten doden’). Het is een dieptepunt voor Lizzie. “Ik huilde nachten achter elkaar. Ik dacht dat mijn leven voorbij was. Als tienermeisje constant gepest worden, is ondraaglijk.”

Lizzie is geboren met een zeer zeldzaam syndroom dat ervoor zorgt dat ze geen vet ontwikkelt. In haar hele leven is ze nooit zwaarder geweest dan 27 kilo. Naast haar gewicht is ze blind aan haar rechteroog, is haar immuunsysteem erg slecht en zijn haar botten, organen en tanden juist enorm sterk.

Prachtig
Ondanks alles heeft Lizzie besloten vast te houden aan Gods waarheid dat ze prachtig is. Ze heeft geleerd gevoelens van afwijzing neer te leggen voor God en te danken voor alle mooie momenten. Ze stelt lijstjes op met dingen die ze mooi aan zichzelf vindt en met haar talenten.

Op haar eigen YouTube-kanaal inspireert ze nu anderen om zelfverzekerd te zijn, ongeacht hoe je eruitziet. “Mijn video’s zorgen ervoor dat gepeste mensen met iemand gaan praten, hulp zoeken of opstaan tegen pesters.”

Trailer (Engels)

TEDtalk door Lizzie (Engels)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons