Joden en moslims willen vredesconferentie

Strijd tegen antisemitisme en moslimhaat

in Christelijk Nieuws

Een groep joden en moslims wil in Amsterdam binnenkort een grote vredesconferentie organiseren. Doel is samen de strijd aan te gaan tegen het groeiende antisemitisme en moslimhaat.

Dat is de uitkomst van een ontmoeting in Amsterdam door joden, moslims en christenen uit Parijs, Brussel, London, Oslo, op uitnodiging van de vriendschapskring Salaam-Shalom.

Naar de conferentie, waarvan nog niet bekend is wanneer die wordt gehouden, komen uit iedere stad 25 jongeren en 25 volwassenen van joodse of islamitische afkomst. Daarnaast vaardigt elke plaats een imam, rabbijn en predikant af. Ook Berlijn en Kopenhagen worden erbij betrokken, zei een woordvoerster van Salaam-Shalom. "Deze mensen moeten ambassadeur worden van de vredesboodschap die we samen willen uitdragen, door bijvoorbeeld langs scholen of de wijken in te gaan en kinderen kennis te laten maken met het jodendom en de islam.'' De initiatiefnemers roepen de hulp in van de burgemeesters van Parijs en Amsterdam bij de organisatie van de conferentie.

Daarnaast moet er elke maand in een andere stad een vredesmars plaatsvinden, hebben de delegaties samen besloten. "We willen een soort beweging op gang brengen'', aldus de zegsvrouw.

Salaam-Shalom bestaat sinds vorig jaar en brengt moslims en joden met elkaar in contact. Sinds de aanslagen in Parijs is de noodzaak om samen op te trekken en iets te doen aan antisemitisme en moslimhaat vergroot, menen ze.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons