IS laat groep christenen vrij

Over vrijlating van de rest wordt door stamhoofden onderhandeld

in Christelijk Nieuws

Islamitische Staat (IS) heeft gisteren 19 christelijke gijzelaars vrijgelaten in het noordoosten van Syrië. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gebeurde dat na een uitspraak van een islamitische rechtbank van IS.

Islamitische Staat (IS) heeft 19 christelijke gijzelaars vrijgelaten in het noordoosten van Syrië. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gebeurde dat na een uitspraak van een islamitische rechtbank van IS.

Eerder werd melding gemaakt van 28 vrijgelaten christenen, maar dat werd bijgesteld. Het gaat om zeventien mannen en twee vrouwen. De terreurbeweging heeft vorige week zeker 220 Assyrische christenen ontvoerd. De christenen werden meegenomen toen IS rond de stad Al-Hassaka diverse dorpen innam. Over vrijlating van de rest wordt door stamhoofden onderhandeld.

IS heeft de ontvoeringen nooit opgeëist. De terreurbeweging heeft al diverse keren leden van religieuze minderheden en soennitische moslims gedood. Vorige maand circuleerde een video met de onthoofding van 21 koptische christenen uit Egypte.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons