HGJB organiseert thema-avond homoseksualiteit

'Acceptatie in gereformeerde gezindte loopt achter'

in Christelijk Nieuws

De HGJB organiseert op donderdag 19 maart in Bilthoven een pastorale thema-avond voor tiener- en jongerenleiders en voor iedereen die betrokken is bij pastoraat in de gemeente. Veel homoseksuele jongeren in het achterland van de HGJB durven niet te praten over hun geaardheid of wachten daar lang mee. 

(imported body)

Tijdens de thema-avond wordt ingegaan op de vraag wat jeugdwerk en jongerenwerkers voor deze groep jongeren kan betekenen.

De acceptatie van homoseksualiteit in de gereformeerde gezindte loopt achter, zo concludeerde het Sociaal Cultureel Planbureau in een onderzoek dat eind vorig jaar verscheen. Vanuit de HGJB is meermalen aandacht voor dit onderwerp gevraagd, onder andere in het boekje ‘Oké, ik ben dus homo’ van Herman van Wijngaarden. Dat het boekje in een behoefte voorziet, blijkt uit het feit dat onlangs een herdruk nodig was. Tijdens de thema-avond zullen de sprekers hier verder op ingaan. 

De avond is bedoeld voor tiener- en jongerenleiders en verder voor iedereen die betrokken is bij pastoraat in de gemeente. Meer informatie en opgave: HGJB

Bron: HGJB


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons