Groot Nieuws Radio krijgt nieuwe kans

Eerste doelstelling van € 600.000 ruimschoots gehaald

in Mediatips

Deze week voert Groot Nieuws Radio actie vanuit de Basiliek in Veenendaal. Elke dag wordt er live radio gemaakt én zijn er optredens van artiesten. Alles met één doel: om ook in de toekomst christelijke radioprogramma's te kunnen blijven maken.

Inmiddels staat de teller op ruim € 728.000. Op Facebook schrijft Tjitske Volkerink: "Nieuwe tussenstand bij GNR, er is € 728.025 euro binnengekomen! Gisteren om 17:00uur was het nog 412.000 euro. Groot Nieuws Radio kan nu doorgaan voor de korte termijn ... de eerste mijlpaal is ruim gepasseerd. Nu op naar de volgende. 1 miljoen...top. blij!"

Schuldeisers
Eerder werd bekend dat er 4 arbeidsplaatsen verdwijnen bij Groot Nieuws Radio en dat het christelijke radiostation op korte termijn € 600.000 nodig heeft om te kunnen overleven. Om helemaal schuldenvrij te zijn heeft Groot Nieuws Radio 1 tot 1,4 miljoen euro nodig.
 Bestuurslid Ron de Rover legt uit waar het verschil tussen de 1 en 1,4 miljoen in zit: "Veel grote schuldeisers hebben een aanzienlijk deel van het bedrag kwijtgescholden. In totaal is er 1,2 miljoen kwijtgescholden! Ook de Belastingdienst is een grote crediteur waar we mee in gesprek zijn over kwijtschelding van een deel van de schuld. Als ze hier mee akkoord gaan, komen we op die 1 miljoen euro uit."

Actieweek
De hele week werd er al actie gevoerd bij Groot Nieuws Radio. Veel artiesten kwamen belangeloos langs en er werd een veilig in het leven geroepen. Luisteraars kwamen massaal langs in de Basiliek, de tijdelijke werkplek van Groot Nieuws Radio in Veenendaal. Vrijdag is de laatste actiedag. De dag ging van start met gebed op de radio. Na vrijdag moet duidelijk worden hoe het verder zal gaan met het christelijke radiostation.

Open brief
In het Nederlands Dagblad stond een opiniebijdrage van Hans Maat (directeur Evangelisch Werkverband), Arjan Lock (directeur Evangelische Omroep), Arie Slob (fractievoorzitter ChristenUnie), Ruud Kraan (directeur Open Doors) en Joop Gankema (directeur Opwekking). Hieronder de tekst:

"Ooit werkten christenen eendrachtig samen aan het veroveren van een plek in het omroepbestel. Het ontstaan van een bijbelgetrouwe omroep was moedig en knap en we weten dat deze omroep onze christelijke identiteit heeft versterkt en het verlangen naar het gesprek over kerkmuren heen  heeft gevoed.

Op dit moment is er heuse strijd om het behoud van een zeer sympathieke radiozender op 1008AM. Een zender die in korte tijd is gegroeid naar honderdduizenden luisteraars: Groot Nieuws Radio.

Je kunt haar overal horen. In de truck van de chauffeur die bij nacht en ontij onderweg is. Of  ‘s morgens in de file en op weg naar kantoor.  In vele keukens en huiskamers  komt de boodschap van het Evangelie dagelijks binnen. Velen worden daardoor bemoedigd en ontdekken wat er speelt in de kerk en de samenleving.

Wij geloven in die missie. De missie van een Evangelie dat moet worden verkondigd, ook via de radio. Wij erkennen als geen ander het belang van christelijke media, vooral in de context van het Koninkrijk van God. 

Wij spreken u aan op uw verantwoordelijkheid om samen deze radiozender te bekostigen. Een zender die nodig is maar die niet wordt gesubsidieerd. Het is uw steun waard.  De radiomakers verstaan de kunst christenen aan elkaar te verbinden, goede christelijke muzikanten een podium te bieden en de vele christelijke organisaties die ons land rijk is, een spreekbuis te geven. Ook de ondertekenaars van deze brief zijn in staat ons werk te duiden via deze zender. Daardoor blijven we samen op de hoogte van het lot van vervolgde christenen in deze wereld, van de inspanningen die kerken doen om te vernieuwen. Maar ook van de strijd voor gerechtigheid en het belang en de inzet van de christelijke politiek.

Het voortbestaan van deze zender lijkt ons van groot belang en we doen dan ook een concrete oproep om nu te helpen. 

Ons pleidooi is eenvoudig: Laten we samen Groot Nieuws Radio een nieuwe kans bieden. U hoeft er niet de straat voor op met een spandoek of op de barricaden. 

U kunt een daad stellen door vandaag te doneren. 

Meestal weten we pas wat we missen, als het er niet meer is. Wij denken dat het zover niet moet komen. Daarom vragen we de lezer van deze krant en de luisteraars van Groot Nieuws Radio om te helpen. Samen en wel nu!"

Meer informatie : Grootnieuwsradio.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons