Groot Nieuws Radio gered met 1,1 miljoen euro

Organisatie hoopt op mild besluit Belastingdienst

in Mediatips

Na een bijzondere actieweek heeft Groot Nieuws Radio financieel gezien weer toekomst. Vrijdagavond sloot Sela de week af met een exclusief Paasconcert en werd de voorlopige eindstand van 1.132.052 euro bekendgemaakt.

Met dit bedrag is de kritieke grens van 6 ton ruimschoots bereikt. Op de vraag of dit resultaat betekent dat Groot Nieuws Radio blijft bestaan, antwoorde interim directeur Koos Timmer: “Het bestuur heeft zojuist vergaderd, die vergadering duurde precies 1 minuut: we gaan door.”  

Belastingdienst
Voor een definitieve redding is in totaal 1,4 miljoen euro nodig, of een mild besluit van de Belastingdienst. Bij de oprichting van de christelijke radiozender heeft de toenmalige accountant namelijk een complexe constructie voor belastingvoordeel voor donateurs bedacht. Uiteindelijk blijkt dat dit niet is toegestaan, met als resultaat een plotselinge schuld. De organisatie hoopt daarom dat ook na deze week het geld blijft binnenkomen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons