Geblakerde bijbel terug naar kerk in Hoek

in Geloven

De bijbel van de afgebrande kerk in Hoek is gerestaureerd en terug in Zeeland. Dominee Arie van der Maas nam de bijbel zondag in ontvangst. Dat deed hij in Driewegen waar hij ook predikt. De bijbel krijgt vanaf Paasmorgen een speciale plek in de tijdelijke kerkruimte in Hoek .

De bijbel is één van de weinige dingen die niet verbrand zijn bij de grote brand op Nieuwjaarsdag. Het boek werd doorweekt van het bluswater teruggevonden. Van der Maas heeft de bijbel een paar weken in zijn vriezer bewaard, totdat de juiste restaurateur werd gevonden om de bijbel te drogen.

Ds. van der Maas: "We kregen de tip om de bijbel zo snel mogelijk in de diepvries te leggen, anders zou de bijbel gaan schimmelen. Dus ik heb de bijbel thuis in de vriezer gelegd. De pizza's eruit, de bijbel erin.
Dat dit levensboek, dit boek van van God en mensen de brand heeft doorstaan, dat is toch wel bijzonder."

De randen van de bijbel zijn verbrand. Ook is van de eerste pagina's niet veel meer over. 

De Protestantse kerk van Hoek is op nieuwjaarsdag volledig verwoest door een grote uitslaande brand. Alleen de muren van de kerk stonden nog overeind. Het dak van de kerk ging volledig in vlammen op en de kerktoren was ingestort. 

Bron: Omroepzeeland.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons