Familie van TV-dominee Benny Hinn vraagt gebed

in Geloven

De bekende TV-dominee Benny Hinn (62) is onlangs getroffen door een hartaanval. Op dit moment ligt hij in het ziekenhuis. De familie vraagt om gebed.

Zijn dochter Jessica Hinn verklaart op de website: "Onlangs is hij thuisgekomen na een reis naar Brazilië. Benny mocht daar spreken op een bijeenkomst waar meer dan 100.000 mensen aanwezig waren. Het was een zeer bijzondere bijeenkomst. Na thuiskomst kreeg hij verschillende lichamelijke klachten waaronder kortademigheid. Mijn vader is iemand die lastig stil kan zitten, dus toen hij langer dan een week in bed bleef wisten we dat het echt niet goed ging. Uiteindelijk zijn we naar het ziekenhuis gegaan waarbij bleek dat hij veel te weinig zuurstof in zijn longen en bloed had. Volgens het ziekenhuis zijn dit symptomen van een hartaanval. Hij is behandeld en de eerste testen zijn gelukkig positief. We verwachten dat hij later deze week het ziekenhuis mag verlaten."

Benny Hinn heeft een eigen TV programma: 'This Is Your Day'; het best bekeken christelijke programma dat dagelijks wordt bekeken in 200 landen. 

Eén van de belangrijkste kenmerken van Hinn is het zogeheten 'vallen in de Geest'. Inmiddels is Hinn vooral bekend van zijn wereldwijde massale evangelisatie- en genezingsbijeenkomsten die ‘crusades’ (campagnes) worden genoemd. 

Hinn is een van de meer omstreden predikers binnen de Pinksterbeweging. Hij zou bijvoorbeeld geen financiële openheid van zaken geven en aan zelfverrijking doen. Zo ontvangt zijn organisatie bijna 100 miljoen euro aan giften zonder dat er enige controle op zou zijn. Het bezit van een privé-vliegtuig en een huis van 8,5 miljoen dollar wordt hem door velen kwalijk genomen. 

Bron: TheChristianPost.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons