Bijbelverzen en Instagramfoto's in nieuwe app

'Eenheid in verscheidenheid'

in Geloven

De Bijbel als een verzameling foto's van de foto-app Instagram gekoppeld aan Bijbelteksten. Dat is de gedachte achter de nieuwe app 'Parallel Bible'. Gebruikers kunnen foto’s koppelen aan een bijpassende bijbeltekst of andersom. Je kan je meest favoriete bijbelteksten en foto's delen, eventueel rond een thema. 's Werelds eerste sociale, visuele bijbel.

(imported body)

Eén van de initiatiefnemers is Andrew Breitenberg: 'Wij willen graag dat de bijbel een soort grote tafel is waar iedereen welkom is. Je hoeft geen christen zijn om de Bijbel te lezen, iedereen mag er deel van uitmaken. De Bijbel is zoveel méér dan een boek; het is een beleving. Geloven is niet iets van een individu maar iets gemeenschappelijks met God én de mensen om je heen.' 

Op de website staat: "Parallel Bible is als een grote Avondmaals-tafel waaraan iedereen een plekje heeft. De keuze om wel of niet een plek aan tafel in te nemen is aan jou, maar je stoel zal nooit weggehaald worden. Je krijgt hier een kans om gehoord én gezien te worden. Parallel wordt als een stem in de woestijn, roepende: ook jij zal worden gezien, ook jij zal worden gehoord."

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons