Asia Bibi benoemd tot ereburger Parijs

in Christelijk Nieuws

Het Parijse gemeentebestuur heeft ingestemd met de benoeming van Asia Bibi tot ereburger van Parijs. De christelijke Pakistaanse moeder van vijf kinderen is in 2010 ter dood veroordeeld voor godslastering. In mei komt haar zaak opnieuw voor het hooggerechtshof.

Le Figaro

Met de benoeming van Asia Bibi als ereburger wil de burgemeester van Parijs Anne Hidalgo "aandacht vragen voor de rechten van de mens in de wereld,” aldus de Franse krant Le Figaro. Eerder liet burgemeester Hidalgo al een banier met het portret van Bibi ophangen, aan de gevel van het stadhuis in Parijs.

Blasfemie
Op grond van de Pakistaanse blasfemiewet werd Bibi in 2010 ter dood veroordeeld. Ze zou de profeet Mohammed beledigd hebben. In oktober 2011 kwamen berichten naar buiten over de omstandigheden waarin Bibi gevangen werd gehouden. Er werd gesproken over slechte behandeling en ook mishandeling. Bibi tekende hoger beroep aan. De behandeling daarvan werd reeds vijf keer uitgesteld. Op 16 oktober 2014 werd het doodvonnis bevestigd door het gerechtshof in Lahore. Bibi's advocaten kondigden aan haar zaak naar het Pakistaanse hooggerechtshof te zullen brengen.

De zaak van Bibi heeft internationaal veel aandacht getrokken. Organisaties en politieke partijen wereldwijd betuigen steun aan de Pakistaanse vrouw. 

Bron: Thetablet.co.uk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons