Wederkomst Jezus in 2022 volgens Islam-website

Eindtijdvisie gebaseerd op Koran

in Christelijk Nieuws

De rechtzinnige Islam-website Discovering Islam heeft recent verklaard dat Jezus in 2022 terugkeert. Zes jaar daar aan voorafgaand, in 2016, verschijnt eerst Imam Mahdi, al kan hij ook dit jaar al terugkomen. Vooral de laatste tien jaar wordt er binnen de radicale Islam een eindtijdvisie ontwikkeld

De beweringen over Jezus' wederkomst zijn gebaseerd op berekeningen en numerieke analyses van Koran, Hadith en historische gebeurtenissen. Het islamitische End Times Research Centre gelooft dat de eindtijd begonnen is. 

Stichting Het Zoeklicht, die zich toelegt op duiding van Bijbelse profetieën in de huidige tijd, noemt dat de Koran weinig gedetailleerde informatie geeft over de gebeurtenissen die vlak voor het einde zullen plaatsvinden. Des te opvallender de bewering over de terugkomst van Jezus.

Op haar website heeft Het Zoeklicht een artikel gewijd aan de eindtijdvisie in de Islam. Hierin wordt ook de link gelegd met de toename van jihadistisch geweld in de wereld. De jihad (heilige oorlog) is onderdeel van de strijd om het islamitische kalifaat te vestigen. 

Volgens Discovering Islam zijn er al meerdere tekenen waaraan te herkennen is dat de Laatste Dagen zijn
ingegaan.

Bron: Christiantity Today / Foto: wikipedia

Lees in Visie alles over de toekomst!
Visie werpt een blik in de toekomst in drie speciale nummers. Hoe ziet ons leven er uit in 2065? Is er dan nog plek voor de kerk? En hoe zit het eigenlijk met de toekomst van christenen? Ook zoeken we naar antwoorden op tien prangende vragen over de hemel: zijn er dieren? Herkennen we elkaar? Is alles echt van goud?

Deze drie Visie's bevatten ook een boodschap voor de kerk van de toekomst: in een tijdscapsule verzamelt de redactie de komende tijd lessen uit het heden die de christenen van straks niet mogen vergeten.

Kortom: drie nummers die je niet wilt missen. Neem daarom nu drie maanden Visie voor slechts €15,-.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons