VS veroordelen ontvoering christenen door IS

Niets bekend over het lot van ontvoerden

in Christelijk Nieuws

De Verenigde Staten hebben de ontvoering van meer dan tweehonderd Syrische christenen veroordeeld. Die werden afgelopen week door strijders van terreurgroep Islamitische Staat (IS) opgepakt in het noordoosten van Syrië. Over het lot van de christenen is geen nieuwe informatie bekend.

(imported body)

IS veroverde daar dorpen rondom de plaats Tal Tamr. Strijders ontvoerden voornamelijk vrouwen, kinderen en ouderen en staken huizen en kerken in brand. Over het lot van de ontvoerden is nog niets bekend.

"Dit is een van de laatste wreedheden die IS heeft gepleegd tegen onschuldige mensen in deze regio", zei het Witte Huis in reactie op de ontvoering.

Woensdag werd wel bekend dat IS mogelijk nog veel meer christenen dan gedacht heeft ontvoerd, nadat zij dorpen rond de plaats Tal Tamr in het noordoosten van Syrië had veroverd. De voorzitter van de Assyrische Raad in het gebied, George Mirza, zegt dat strijders van IS bijna 270 christenen hebben meegenomen. Bronnen binnen de christelijke gemeenschap in Syrië hebben tegenover de BBC een getal van tweehonderd genoemd.

Ongeveer duizend christelijke gezinnen zouden voor de komst van IS op de vlucht zijn geslagen. Dinsdag meldde het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten dat IS bij de inname van de dorpen negentig christenen had ontvoerd. De meeste ontvoerde mensen zijn ouderen, vrouwen en kinderen. Over het lot van de ontvoerde personen is niets bekend.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons