Vrijdag benefietconcert Syrische vluchtelingen

in Christelijk Nieuws

Op vrijdagavond 6 maart vindt er een benefietavond plaats in de Dominicuskerk te Amsterdam. De opbrengst is bestemd voor oorlogsvluchtelingen in Syrië en Noord-Irak. Deze avond maakt ook een 'statement' tegen het huidige klimaat van angst voor 'de ander'.

(imported body)

De organisatoren — de Dominicuskerk, Nieuwwij.nl en Ekklesia Amsterdam — en de musici van Musicians without Borders en Music and Beyond nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn en solidariteit met de vluchtelingen te tonen. Onder de meewerkende musici zijn klinkende namen, zoals zangeres Shura Lipovsky (foto), altviolist Oene van Geel, ud-speler Monir Goran en pianiste Marion van Tilzer.

Polarisatie
In een tijd van groeiende polarisatie staan musici, sprekers en organisatoren samen voor de slachtoffers van oorlog en voor een cultuur van saamhorigheid. Samen zamelen ze geld in voor vluchtelingen, en samen staan ze op tegen de politiek van angst, en voor een diverse samenleving waarin iedereen zich veilig mag voelen — ook in Nederland.

50 miljoen
Het aantal vluchtelingen wereldwijd is nauwelijks te bevatten. 50 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Alleen al in Syrië en Noord Irak zijn ruim 12 miljoen mensen afhankelijk van buitenlandse hulp om te overleven. Deze avond geeft iedereen de kans om hier iets aan te doen. De opbrengst gaat naar de noodhulp van Cordaid aan vluchtelingen in Syrië en Noord-Irak.

Informatie
De deuren van de Dominicuskerk (Spuistraat 12, ingang Korte Korsjespoortsteeg,  Amsterdam) gaan om 18.45 uur open; het programma begint om 19.30 uur. De organisatoren geven met de variatie in toegangsprijzen aan dat ze iedereen de kans willen bieden om te komen, terwijl er ook om serieuze giften voor de vluchtelingen wordt gevraagd.

De sprekers zijn Eduard Nazarski (directeur Amnesty Nederland), Simone Filippini (directeur Cordaid) en Rehab Kallof (Syrische vluchtelinge). De presentatie is in handen van Manuela Kalsky (directeur DSTS/NieuwWij)

Zondag is in het televisieprograma IKONHUIS: De Nieuwe Wereld alvast een voorproefje van de benefietavond te zien met Shura Lipovsky & ensemble.  1 maart, 11.35 uur, NPO 2.

Bron: NieuwWij/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons