Syrische moslimvrouwen benieuwd naar Bijbel

"De boodschap geeft me nieuwe hoop"

in Geloven

In een dorp in het nabije oosten worden wekelijks een kleine honderd Syrische vrouwen in een kerk ontvangen voor ontmoeting, creatieve activiteiten en Bijbelstudie, meld Operatie Mobilisatie. De meeste van deze vrouwen hebben een moslim achtergrond. Aanvankelijk kwamen deze vrouwen naar de kerk om praktische hulp te ontvangen. Nu hebben zij een andere reden om te komen: zij willen meer weten van de Bijbel.

Met hulp van diverse organisaties was de kerk in staat praktische hulp, eten, dekens en matrassen uit te delen. Toen de kerk na twee jaar nieuwe activiteiten wilde bedenken om deze vrouwen te laten terugkomen, werd duidelijk dat dit niet nodig was. Zij kwamen terug voor de Bijbelstudies is te lezen in een verslag van Operatie Mobilisatie.

Ook vertelde een aantal vrouwen dat het binnentreden van de kerk door hen als het mooiste moment ervaren  werd sinds zij Syrië verlieten. Zij voelden dat er iemand is die van hen houdt zoals ze zijn.

Rond de 35 mensen zijn openlijk voor hun geloof in Jezus Christus uitgekomen. Anderen uitten zich hier niet over. Toch is de verandering in hun leven zichtbaar. Veel vrouwen zijn tot geloof gekomen door beantwoorde gebeden.

Nieuwe bezoekers zijn ook onder de indruk. Een bezoekster reageert: "Ik ben nieuw dit keer en ontvang nog geen hulpgoederen, maar ik ben blij dat ik geweest ben, want de boodschap gaf me nieuwe hoop."

Bron: christelijknieuws.nl en OM / Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons