Prins Charles naar christelijke vluchtelingen Midden-Oosten

"Het geheim is dat we nog harder moeten werken aan het bouwen van bruggen"

in Christelijk Nieuws

Prins Charles bezoekt christelijke vluchtelingen in het Midden-Oosten. Gesproken wordt van een van zijn meest politiek gevoelige reizen tot nu toe, aangezien de prins het opneemt voor Arabische christenen.

Zaterdag landde prins Charles in de Jordaanse hoofdstad Amman, waar hij met Iraakse christenen sprak die hun land ontvlucht zijn. “U hebt mijn volledige steun”, beloofde de prins. In een interview met het BBC-programma Sunday Hour maakte hij diezelfde dag duidelijk wat de urgentie achter zijn bezoek is. “Als we niets doen, zijn hier straks geen christenen meer. Zij worden op een onvoorstelbare manier vervolgd.”

Mensenrechten

Ook bezocht hij Zaatari, een vluchtelingenkamp bij de grens met Syrië waar circa tachtigduizend vluchtelingen zitten. Dinsdag reisde de prins verder via Koeweit naar Saudi-Arabië. Aldaar ontmoette hij de nieuwe koning Salman bin Abdulazzis. De verwachting is dat prins Charles de erbarmelijke mensenrechten onder de aandacht zal brengen.

Naastenliefde

“Het geheim is dat we nog harder moeten werken aan het bouwen van bruggen, en dat we moeten bedenken dat onze Heer ons leerde onze naaste lief te hebben”, zegt de kroonprins tegen de BBC. Volgens de krant The Daily Mail zal de kroonprins koning Salman vragen om clementie voor de Saudische blogger Raif Badawi. De reis van prins Charles is nog niet voorbij, ook Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten worden nog aangedaan.

Bron: ND

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons