PKN vraagt leden hoe de kerk verder moet

"Ons wordt gevraagd oog te hebben voor de weg die de Geest met ons gaat"

in Christelijk Nieuws

Hoe moet het verder met de Protestantse Kerk in Nederland? En wat is de belangrijkste taak van de kerk? Over vragen als deze kunnen vanaf dinsdag alle twee miljoen leden van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) meepraten, aldus Trouw.

(imported body)

Een grootschalige enquête moet het bestuur van de kerk inzicht geven in de wensen en verwachtingen van gelovigen. Dit kerkelijke onderzoek is een unicum: nooit eerder zijn kerkgangers op deze schaal betrokken bij de toekomstplannen van de Protestantse Kerk.

De vragenlijst, die tot eind maart digitaal kan worden ingevuld, is nodig omdat de kerk zich volgens landelijk secretaris (scriba) Arjan Plaisier in een kritieke fase bevindt. "De kerk is voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Het is voor ons tijd om de vraag te stellen: waar staan we voor en wat willen we?"

De weg van de Geest
“Wanneer we ons bezighouden met de kerk op weg naar 2025 zullen we ons moeten realiseren dat de kerk niet een project van ons is. De kerk is van de Heer. Van ons wordt gevraagd oog te hebben voor de weg die de Geest met ons gaat," reageert Plaisier op de PKN-site. "Als wij nadenken over de kerk op weg naar 2025 gaat het niet om het leggen van een organisatorische puzzel. Het gaat om de inhoud: kerk als geloofsgemeenschap in Jezus’ naam.”

Zie ook: het artikel in Trouw.

Bron: ANP / foto: wikipedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons