Paus regelt douches voor daklozen in Rome

"Daklozen helpen frisgeschoren en welriekend te zijn"

in Christelijk Nieuws

Toen de aalmoezenier bisschop Konrad Krajewski begin oktober een dakloze man mee uit eten wilde nemen, wimpelde de man hem af. De dakloze man vond dat hij stonk en schaamde zich ervoor de uitnodiging van de pauselijke medewerker aan te nemen. Krajewski stond erop dat hij meeging en raakte met de man in gesprek. Uit dit gesprek bleek dat er behoefte is aan toiletten en wasruimtes voor de mensen zonder onderdak.

Dit raakte de aalmoezenier en dus deed hij een oproep bij verschillende parochies om douches te bouwen met liefdadigheidsgeld van de paus. En dat lukte. Vlakbij het Sint-Pietersplein zijn drie gratis wasruimtes geinstalleerd, en gisteren openden zij hun deuren. Net buiten het plein staat een kappersstoel. Vrijwilligers en studenten van de kappersschool geven de daklozen hier gratis een knipbeurt. ‘

Een 49-jarige dakloze liet in het ND weten dat hij zijn hoofd boven water houdt met de giften die hij ontvangt, maar dat hij het allerliefste een baan wilt. "Ook al moet ik ergens trappen schrobben of wc’s, dat kan me niet schelen", zei hij. "Zo lang ik maar een salaris heb waarmee ik het eind van de maand haal, red ik het wel. Dan kan ik een huis zoeken en een leven leiden zoals iedereen.”

"Paus Franciscus hoopt dat de daklozen sneller weer aan het werk kunnen wanneer zij frisgeschoren en welriekend zijn", aldus zijn pauselijke medewerker.

Foto: Wikimedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons