Ouders blijven ex als dochter zien

Bespreekbaar maken of laten gaan? Praat mee en deel je tips!

in Geloven

"Mijn ex-vrouw en ik waren twintig toen we trouwden. Al snel kwamen we er achter dat we helemaal niet bij elkaar passen. We groeiden steeds verder uit elkaar, maar mijn vrouw wilde omwille van het geloof en de kerk niet scheiden. Vijf jaar geleden kon ik het niet meer aan, en besloot ik de scheiding door te zetten. Drie jaar later ben ik hertrouwd. Mijn ouders zijn niet blij met de keuzes die ik heb gemaakt en blijven mijn ex-vrouw uitnodigen voor etentjes en verjaardagen."

"Ze beschouwen haar nog altijd als hun dochter. Tegen mijn huidige vrouw doen ze koeltjes. Ik vind dit vervelend en wil eigenlijk dat ze mijn ex niet meer uitnodigen. Als ik dit tegen ze zeg, noemen ze mij harteloos. Hebben ze gelijk? Ik wil hier graag samen uitkomen"

Denk mee met dit dilemma uit Visie. Wat zou jij adviseren?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons