Obama: "Christenen hebben ook een gewelddadige geschiedenis"

'Geen enkele religie heeft de waarheid in pacht'

in Christelijk Nieuws

"Christenen zijn net zo goed schuldig aan het plegen van geweld in de naam van religie als moslims. Het is niet iets unieks voor één groep of één religie", zei Obama afgelopen week tijdens het Nationaal Gebeds-ontbijt in Washington.

"Van een school in Pakistan tot aan de straten van Parijs is er geweld en terreur gebruikt door mensen die beweren hun geloof te belijden. Maar in feite verraden ze hun geloof juist" schetst Obama. "We zien de sektarische oorlog in Syrië, de moord op moslims en christenen in Nigeria, de religieuze oorlog in Centraal-Afrika, en een vloed van antisemitisme en haat-misdrijven in Europa. Allemaal zo vaak gepleegd in naam van religie."

Verder zei Obama: "Amerika kan naar andere landen  kijken en zeggen dat zij geweld plegen in de naam van hun religie. Maar christenen hebben zelf ook een zeer gewelddadige geschiedenis. Tijdens de kruistochten en de inquisitie begingen mensen verschrikkelijke daden in de naam van Christus. Ook in ons eigen land werd slavernij al te vaak gerechtvaardigd in de naam van Christus."

Obama stelde vervolgens dat geen enkele religie zou moeten denken 'dat hun religie de enige ware is.'

Ook zei hij: "Het startpunt van ons geloof zou twijfel moeten zijn. Niet alleen maar vol zijn van jezelf en  zeker zijn van je eigen gelijk. Of zeggen dat God alleen tegen ons spreekt. Ieder van ons heeft een rol in het vervullen van ons gemeenschappelijke, grotere doel. Misschien is dat ook wel onze grootste uitdaging: onszelf in de ander te zien; om hoeders van onze broeders en zusters te zijn en om met elkaar het geloof te behouden." 

Bron: Christian News

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons