Moskee in Gouda mag er van college komen.

Drie bestaande moskeeën worden samengevoegd

in Christelijk Nieuws

Een grote moskee in Gouda-Noord mag er van het Goudse college van burgemeester en wethouders komen. Dat is donderdag bekendgemaakt. Om de bouw van het gebedshuis, waarin drie bestaande moskeeën worden samengebracht, is al lange tijd veel te doen.

Buurtbewoners keren zich fel tegen de plannen omdat de moskee onder meer voor te veel overlast zou zorgen. Bovendien waren er twijfels over de herkomst van het geld voor financiering van het gebedshuis. Kort geleden riep het CDA in de Tweede Kamer minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie nog op om daar onderzoek naar te doen.

Er zou een forse investering uit het buitenland worden gedaan, maar volgens het Goudse college is dat niet waar. De moskee wordt voor bijna 100 procent met Nederlands geld gefinancierd.

Het college vindt op basis van allerlei stukken en rapporten dat bouw van de moskee in het gebied past en verantwoord is. Er zouden voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Naast een moskee komt er op de locatie waar voormalige Prins Willem Alexanderkazerne stond ook een school voor speciaal onderwijs en een kinderdagcentrum. Het gebedshuis wordt zo groot als de Essalam Moskee in Rotterdam en biedt plaats aan ongeveer 1500 gelovigen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons