Michael W. Smith acteert in nieuwe film "90 Minutes in Heaven"

'Wat als het eind van je leven eigenlijk pas het begin is?'

in Mediatips

Via zijn Twitter-account maakt Michael W. Smith het nieuws bekend: "Eindelijk mag ik het met jullie delen. Ik ben nu in Atlanta om de film '90 Minuten in de Hemel' op te nemen."

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller, geschreven door Don Piper. Van dit boek "90 Minutes in Heaven" werden in Amerika meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht. 

Michael W. Smith speelt in de film samen met actrice Kate Bosworth. Zij speelde onder andere ook in de films 'Superman returns' en 'The Horse Whisperer'.

De reacties op de tweet van Michael zijn overwegend positief. "Wat geweldig! Ik bid voor jullie!" en "Ik ben nét in het boek aan het lezen. Wat fantastisch dat Michael W. Smith in deze film mag spelen."

Toch zijn andere mensen minder enthousiast, zoals bijvoorbeeld de Amerikaan Tim Challies. Hij schrijft in zijn blog: "Ik geloof helemaal niets van deze verhalen. Ik geloof niet dat Don Piper in het hiernamaals of in de hemel is geweest. Dat een uitgever van christelijke boeken zelfs zou overwegen om dit af te drukken is verschrikkelijk!"

Eerder schreef Challies al blogs waarin hij "hemelse ervaringen' van anderen zeer kritisch benaderde. Bijvoorbeeld de succesverhalen achter "Heaven is for real" en "To heaven and back". Verhalen van christenen die sterven, in de hemel zijn geweest en weer terugkeren op aarde. Challies schrijft o.a.: "Ze kunnen de mooiste verhalen vertellen, maar het zijn allemaal leugens. Er is geen enkele reden om te geloven dat God ons even bij zich roept om ons vervolgens weer terug te stoppen in ons oude lichaam hier op aarde. De bijbel is duidelijk: in Hebreeën 9 staat 'dat het de mens gegeven is om eenmaal te sterven'. Ik snap dat sommige bijna-dood ervaringen en dromen zo echt kunnen lijken dat je gelooft dat je echt in de hemel bent geweest. Maar de Bijbel geeft ons geen enkele reden om te geloven dat iemand eerst zal sterven en daarna weer zal terugkeren".

Maar hoe zit het dan met de apostel Paulus? Hij werd toch ook tot in de Derde Hemel weggevoerd? (2 Korintiërs 12:1-9)

Challies: "Paulus en Johannes mochten tijdens hun leven een stukje van de hemel zien. Maar deze Don Piper moest eerst sterven voordat hij iets van de hemel mocht zien? De Bijbel zegt: 'Zalig zijn zij die niet zien, en toch geloven'. Om in God te geloven heb je geen externe bevestiging of mooie verhalen nodig."

De film "90 Minutes in Heaven" komt eind 2015 uit in Amerika en wordt geregisseerd door Michael Polish. Onbekend is of de film met Michael W. Smith ook in Nederland wordt uitgebracht. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons