‘Leven met rust en aandacht’: 3 oefeningen

Laat je niet langer meeslepen door onrust en prestatiedruk

in Geloven

In onze maatschappij is iedereen druk en is er veel hectiek. Veel mensen willen zich niet langer laten meeslepen door gejaagdheid, onrust, prestatiedruk en de waan van de dag. Er is een toenemende behoefte aan verstilling en onthaasting. Maar hoe pak je dit aan?

“Om in verbondenheid te leven met jezelf, God en de ander is het belangrijk dat we leven met aandacht voor ons lichaam, onze ziel en onze geest”, zegt Lenie Westerlaken, therapeut bij InContact. “Leven met aandacht gaat om zijn in plaats van doen; de werkelijkheid onder ogen zien, en die aanvaarden.”

“Leven met aandacht maakt dat je op een waardige wijze omgaat met je eigen leven en respectvol bent naar anderen, God en de wereld om je heen. Leven met aandacht betekent ook leven in verbondenheid. Wat je doet, zal meer kwaliteit hebben voor alle betrokkenen. Een open, ontvankelijke houding helpt je bewust te blijven van wat je leven zinvol maakt. Het geeft rust, verwondering, contact met jezelf, je omgeving en met God.”

Lenie heeft voor EO.nl/geloven drie oefeningen voor geest, ziel en lichaam samengesteld om met meer aandacht te leven. Klik op de onderstaande afbeeldingen om bij de oefeningen te komen en probeer ze zelf!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons