Hoofdrolspelers The Passion bekend

Jeroen van Koningsbrugge, Jim de Groot en Shirma Rouse in The Passion 2015

in Mediatips

De hoofdrolspelers voor The Passion 2015 zijn bekend. Dinsdag brachten de verschillende BN'ers via social media naar buiten dat zij een plekje hebben bemachtigd in het grote live Paasevenement van de EO.

De rol van Jezus is weggelegd voor acteur Jim de Groot, zoon van Boudewijn de Groot. Cabaretier en presentator Jeroen van Koningsbrugge neemt de rol van Judas op zich. Maria wordt gespeeld door zangeres Shirma Rouse. Zanger Jeroen van der Boom krijgt de rol van Petrus toebedeeld en musicalster Jon van Eerd, bekend van 'Moeder, ik wil bij de Revu', neemt de rol van Pilatus op zich.

Jezus
Jim de Groot, die de rol van Jezus vertolkt, kijkt uit naar het evenement: "Ik hoop dat ik iets van mijn humor in Jezus kwijt kan. Ook in de klik die Hij met zijn leerlingen had. Ik kan me niet voorstellen dat Jezus geen humor had. Dat moet wel, anders hadden de discipelen vast geen jaren achter hem aan gelopen."

Maria
Zangeres Shirma is overtuigd christen en beseft hoe bijzonder het is dat ze de rol van Maria mag vertolken. "Het is zo cool dat ik dit mag doen. We gaan op een onwijs groot podium het Evangelie verkondingen. Het maakt me emotioneel. Ik ben verliefd op God en dan mag ik dit nu doen. Wow."

Petrus en Judas
Jeroen van der Boom kan zich wel vinden in de rol van Petrus: "Ik lijk wel een beetje op hem. Dat impulsieve, een vechter willen zijn. Behalve het einde: Ik zou nooit iemand zo in de steek laten." Jeroen van Koningsbrugge geniet bij voorbaat al van zijn rol als Judas, en stuurde een tweet (zie hieronder) met een knipoog dinsdag de wereld in.

The Passion vindt plaats op donderdag 2 april in Enschede.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons