Hoe dring ik door tot mijn puberzoon?

Praat mee en deel jouw ontdekkingen!

"Onze zoon van 17 is onmogelijk! Hij toont geen enkel initiatief, waar dan ook voor. Hij gaat naar school, dat wel, maar voor de rest brengt hij iedere avond hangend of liggend in zijn kamer door met zijn laptop en muziek. Op elke vraag van ons komt er een sloom ‘weet ik niet’ als antwoord."

"Zijn kamer is een grote zooi, zijn kleding is onverzorgd en douchen, scheren? Als hij er zin in heeft. Het lijkt wel alsof het hem allemaal niets kan interesseren. Een handje helpen? Mee eten aan tafel? Zich betrokken voelen bij ons als gezin? Niets van dat alles. Ik wil hem graag aanspreken op zijn gedrag, maar ben bang dat ik hem alleen maar verder van me vervreemd. Is dit normaal? Gaat het vanzelf over? Hoe dring ik tot hem door?"

Denk mee met dit dilemma uit Visie. Wat zou jij adviseren?

Een voorzet
Opvoedcoach en orthopedagoog Yvonne Bijl boog zich al eerder over de kwestie en schreef voor Visie een reactie welke je hier kunt bekijken.

Foto: pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons