Henk Binnendijk: "Ik verlang ernaar om God te zien!"

'Sidney Wilson heeft mijn leven ongelooflijk gevormd'

in Geloven

In de nacht van zaterdag op zondag neemt Joop van der Elst een kijkje in de boekenkast van oud-EO-presentator Henk Binnendijk

In de boekenkast van Henk staan veel boeken van Sidney Wilson. Henk: "Bijna niemand echter kent Sidney Wilson. Sidney heeft mij ooit uit mijn schuilhoek gehaald. Door hem ben ik tot geloof gekomen. Hij heeft mij ongelooflijk gevormd. Jaren geleden heb ik aan zijn graf gestaan en ik mocht daar spreken.  Toen heb ik gezegd: 'We hebben één van de grootste mensen uit het koninkrijk Gods ten grave gedragen'. 

Eén van de boeken van Wilson is het boek 'Dat maakt God van ons leven'. Henk: "Wij moeten niet proberen om zelf iets van ons leven te maken. God wil jou en mij veranderen naar het beeld van Zijn Zoon. God vraagt: Zal ik het voor je doen?"

Het verlangen van God
Recent schreef Henk zelf het boek 'Het verlangen van God', over de grote plannen die Hij met ons heeft. God wil meer dan ons verlossen van de zonden. "Wij moeten Hem dienen, denken veel mensen, maar de ware godsdienst is een dienst ván God aan de mens", vertelt Henk gedreven. "We moeten Hem wel de kans geven om van ons te maken wat Hij wil. Als je God alleen als je Redder ziet, doe je Hem ernstig tekort!"

Geen iphone of ipad. 
In een eerder interview zei Henk: "Hoeveel mensen kunnen over tien jaar de Bijbel nog lezen? Daar zijn ze veel te onrustig voor geworden. Het beeld verspringt niet in de Bijbel zoals op een iPad. Je kunt er niet met je vinger langs om de tekst groter of kleiner te maken. Door die apparaten wordt het steeds moeilijker om stil te worden, om de Bijbel te lezen en Gods aangezicht te zoeken."

Hemel
Henk: "Mijn voeten staan op aarde, maar mijn hart is in de hemel! God zegt: zoek de dingen die boven zijn, niet die op de aarde zijn. Voor veel christenen is de hemel een plek waar mensen naar toe gaan als ze overlijden. Maar het is zoveel meer: het is een plek waar je al naar toe gaat als je tot geloof komt. Dan al wordt je een burger van de hemelen! En ik verlang ernaar om God te zien!"

Luister mee naar De Boekenkast (In: Voor wie niet slapen kan), zaterdag 21 februari, 5.30 uur, NPO Radio 5. Veel muziek, korte gedachten, citaten en 'De Boekenkast'.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons