Groot Nieuws Radio opnieuw in zwaar weer

'Faillissement niet ondenkbaar'

in Mediatips

Groot Nieuws Radio verkeert opnieuw in zwaar weer. Dat bevestigt Ron de Rover, bestuurslid van Groot Nieuws Radio tegenover CIP.nl. Al jarenlang heeft het christelijke radiostation het zwaar, omdat per jaar enkele miljoenen nodig zijn om radio te kunnen blijven maken.

In 2008 waren er ook al grote financiële problemen en stopte Groot Nieuws Radio zelfs. Er werd al afscheid genomen van de luisteraars. Toch werd er in die laatste uitzending al een slag om de arm gehouden en was er nog hoop dat zich een partij zou melden die de zender overeind kon houden.

Het tekort op de begroting van de christelijke zender was toen € 350.000 euro. Groot Nieuws Radio kreeg destijds via luisteraars en donateurs meer dan drie ton aan toezeggingen binnen om dat gat te dichten. Ten Ham zei destijds:  "Het is een wonder. We gaan doorstarten!"

Ook in 2012 werd er een actie gestart om geld binnen te halen via de luisteraars en de Business-club van GNR.

Groot Nieuws Radio ontvangt geen subsidie van de overheid en is voor het maken en uitzenden van programma's helemaal afhankelijk van adverteerders en donateurs.

Nu lijkt de situatie opnieuw kritieke vormen aan te nemen. Er vinden gesprekken plaats met schuldeisers, aangezien er nog heel veel geld openstaat. Veel mensen wachten nog op geld. "Het is financieel op dit moment enorm zwaar." 


De huidige directeur van Groot Nieuws Radio, Nico Schipper, is vanwege ziekte voorlopig niet aan het werk. CIP.nl bereikte via verschillende bronnen het bericht dat hij niet alleen ziek is, maar ook op non-actief is gesteld vanwege  onder andere de penibele financiële situatie. Ron: "Ik kan dat niet bevestigen, noch ontkennen. Ik doe daar geen uitspraken over." Nico Schipper was niet bereikbaar voor commentaar.

UPDATE 13-2

Groot Nieuws Radio kwam vrijdagavond met een reactie waarin zij zeggen:

"We zijn terughoudend om hierover zelf te communiceren. Dit heeft als reden dat we nog volop in een proces van herstructurering zitten, waarover we nog met verschillende partijen in overleg zijn. Om dit proces te doen slagen, is het van belang dat we op dit moment de situatie nog niet verder toelichten.


We hopen dat we dit op zeer korte termijn wel kunnen doen en vragen dus ook om begrip van een ieder, maar vooral van onze betrokken achterban. Wil je bidden voor het team en betrokkenen? Ondanks alle inzet en enthousiasme krijgen zij opnieuw te maken met veel onzekerheid.


We doen er alles aan om Groot Nieuws Radio in de toekomst te laten blijven bestaan. Momenteel beraden we ons op de maatregelen die we hiervoor moeten nemen."


Lees meer bij CiP.nl


GNR steunen kan via Groot Nieuws Radio


Bron: CIP / EO Geloven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons