Groot Nieuws Radio gaat programmering aanpassen

Non-stop muziek in avond en weekend

in Mediatips

In de media zijn vorige week berichten verschenen over financiële zorgen bij Groot Nieuws Radio. Er werd zelfs gesproken over een faillissement.

Groot Nieuws Radio komt donderdag met een nieuws-update: "Op dit moment zitten we in een proces van herstructurering, waarover we met verschillende partijen in overleg zijn. Zo wordt er achter de schermen gewerkt aan een stabiele toekomst voor Groot Nieuws Radio.
Begin maart ontmoeten we onze businessclubleden en partners voor een gesprek hierover. Ook willen we onze luisteraars betrekken bij de huidige situatie; op korte termijn gaan we door middel van een actieweek aandacht vragen voor het werk van Groot Nieuws Radio."

"We zijn dankbaar voor alle reacties die dagelijks binnenkomen naar aanleiding van onze programma's. We zien dat Groot Nieuws Radio een stevige plek heeft binnen de christelijke media en in een behoefte van luisteraars voorziet. We doen er dan ook alles aan om Groot Nieuws Radio in de toekomst te laten blijven bestaan."

Non-stop muziek
Vanwege de ontstane situatie gaat Groot Nieuws Radio niet alleen op zoek naar extra inkomsten, maar moeten ook de structurele uitgaven omlaag.

Groot Nieuws Radio: "We hebben helaas moeten besluiten de avond- en weekendprogrammering aan te passen, met ingang van maandag 2 maart. In plaats van gepresenteerde programma's gaan we in het weekend en ’s avonds na 20.00 uur over op een non-stop muziekprogrammering. Op zondagochtend blijven we een kerkdienst uitzenden".

Pijnlijk besluit
Programmamaakster Tjitske Volkerink schrijft op haar Facebookpagina: "de programma's die ik maakte zoals 'Heilige Huisjes' en 'De dominee gaat voorbij' stoppen. Dat is een pijnlijk besluit en een verlies voor mij, en voor nog meer collega's en freelancers, die zich met hart en ziel inzetten om wekelijks/dagelijks mooie programma's te maken."

Groot Nieuws Radio schrijft verder op de website: "We bedanken de presentatoren, redacteuren en vrijwilligers die meegewerkt hebben aan deze programma’s. Zij hebben hiermee onze luisteraars mogen bemoedigen, inspireren en uitdagen. Het doet ons pijn dat we vanwege financiële redenen gedwongen worden om te stoppen met goede programma’s. Luisteraars kunnen presentatoren bedanken of bemoedigen via de contactformulieren op de betreffende pogrammapagina's. We bidden dat Groot Nieuws Radio mag blijven bijdragen aan Gods Koninkrijk en hopen de huidige problemen spoedig achter ons te kunnen laten om vanuit een gezonde exploitatie weer voluit aan onze missie te kunnen bouwen".

Bron: Groot Nieuws Radio

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons