"God is mijn herder, juist ook als ik dwaal"

Sandra heeft ADHD en vertelt over haar (stille) tijd met God

in Geloven

Hoe is het om 'stille tijd' te houden wanneer je ADHD hebt? Vier vrouwen geven een openhartig inkijkje over hoe ze tijd met God doorbrengen en wat daarin wèl en niet voor hen werkt. Aan het woord is Sandra.

"Ik ben Sandra Gerrell, getrouwd en moeder van drie kinderen; Shannon (15), Kierren (12) en Scarlett (10).

Ik heb humor en ben erg creatief, maak bijvoorbeeld eigen kaarten. Daarnaast ben ik ook organisatorisch, perfectionistisch en zorgzaam. Ik ben een sociaal persoon die zich graag wegcijfert voor het gezin. Ik laat anderen graag voorgaan. Ik doe vrijwilligerswerk met kinderen en kan ik er erg van genieten als ze het naar hun zin hebben.

Ik word blij van creatieve dingen, samen met mijn meiden. Of naar de film of sauna met mijn man."

Wie is God voor jou?
"
God is voor mij de herder die mij leiding geeft. Hij is degene die als ik dwaal, mij weer op het rechte pad zet. Ik ben een tijdje niet naar de kerk gegaan, iets in mij zegt dan dat het tijd wordt om weer eens te gaan. Vaak blijkt de preek op zo'n zondag dan ook wel heel erg toepasselijk voor mij."

Hoe ziet jouw tijd met God er uit?
"Ik vind het erg moeilijk om stille tijd te houden met drie kinderen. Mijn man is er niet zo mee bezig, dus ik moet het zelf organiseren. Soms luister ik naar speciale muziek en denk ik aan God. Of lees ik  gedichtjes of kleine spreukjes. Ik heb een jaar achter de rug waarin ik weinig naar de kerk ben geweest. Het lukt me nu om weer vaker te gaan."

Wat werkt niet voor jou?
"Dat weet ik niet zo goed. Maar de drukte van een gezin, maakt het er niet makkelijker op om speciale tijd te maken met God."

Jouw tip om rust te vinden bij God?
"Via facebook krijg ik soms mooie uitdrukkingen en spreuken. Een soort mindfulness voor elke dag, voor je hart, gevoel en gedachten. Die kopieer ik dan op mijn telefoon om later nog eens na te lezen."

Zie ook de portretten met:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons