Een stukje God op ’t doek

Jennifer Bakker is seksueel misbruikt en gebruikt nu haar emotie in het maken van schilderijen

in Mediatips

Jennifer Bakker is als kind jarenlang seksueel misbruikt. Dankzij God is ze hier doorheen gekomen. Haar emotie laat ze nu zien in het maken van schilderijen, met God als inspiratiebron. “Ik wil mensen laten zien dat God ze geschapen heeft en van ze houdt.”

Met het maken van schilderijen werkt Jennifer elke keer met een ander thema. Ze geeft mensen zelf de keuze hoe ze dit thema invullen. "Ik wil mensen de ruimte geven om zich veilig te voelen en zich daarin te uiten." Daarom pakt ze de ene keer een tekst uit de Bijbel en de andere keer een positieve quote, zodat haar schilderijen toegankelijk blijven voor iedereen. "De ene keer krijg ik inspiratie door een Bijbeltekst die ik lees, of door een praisenummer dat ik luister waar ik ineens iets in hoor wat me inspireert."

Seksueel misbruik
Jennifer heeft een moeilijke jeugd gehad. "Ik ben van mijn vijfde tot mijn elfde seksueel misbruikt.” Dankzij God is ze door deze moeilijke tijd gekomen. "Dan kom je er pas achter hoe groot zijn genade is." Ook het schilderen hielp haar er doorheen. "Het schilderen van mijn jeugd heeft me geholpen met verwerken."

Schilderen brengt emotie los
"Ik geniet ervan als mensen geraakt worden door iets wat ik zelf schilder. Als dat gebeurt, heb ik mijn doel bereikt." Jennifer probeert het gevoel ook mee te geven aan haar cursisten. "Het raakt ze altijd op de één of andere manier als ze ermee bezig zijn. Dat kan positief zijn."

Geloofsleven
De kunstenares is altijd al gelovig geweest. Ook in de tijd dat ze seksueel werd misbruikt, geloofde ze al in God. "Misschien heb ik juist in die tijd wel bewuster voor Hem gekozen." Met haar verhaal hoopt Jennifer Bakker mensen te inspireren. Ze wil vooral meegeven dat God er altijd is, ook wanneer er moeilijke dingen op het pad komen. "Ik zou niet zonder Hem kunnen. Ik wil verder gaan met Hem."

Dinsdag 3 februari is Jennifer Bakker te zien bij Geloof en een Hoop Liefde om 17:10 op NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons