Candle wordt christelijke variant op Blendle

Alle christelijke bladen en boeken op één website

in Mediatips

De makers van CVandaag en Jobfish werken aan Candle, een christelijke tegenhanger van Blendle. De website, waar ook een app voor komt, wil een verzamelpunt zijn voor online artikelen uit christelijke bladen, kranten en boeken.

Wie lid wordt van Candle leest elke maand artikelen uit tien zelfgekozen christelijke bladen of kranten, meldt CVandaag. Deze artikelen zijn te lezen via de Candle-website en de Candle-app voor tablets en smartphones. "Dit concept geeft de lezers een veel breder aanbod van artikelen", zegt Wijnand Voogdt, werkzaam bij uitgever Spring, waar ook Jobfish en CVandaag worden uitgegeven. "De verwachting is dat meer klanten zin hebben om hier een bedrag in te investeren, want ze kunnen het volledig aan hun eigen voorkeur aanpassen." Elk lid mag bovendien elk kwartaal twee boeken lezen uit een totaal aanbod van zes populaire christelijke e-books.

Behoefte van de lezer

Op de website van CVandaag staat een enquête met zeven vragen voor potentiële Candle-gebruikers. "We zijn nu in de fase van onderzoeken en informatie over onze potentiële klanten verzamelen", legt Wijnand Voogdt uit. "Als we inzicht in de behoefte van onze lezers hebben, stappen we met die gegevens naar de uitgevers. Voor hen zal het een veilig model zijn. Steeds meer bladen hebben het zwaar, het traditionele model waarin een lezer niet zijn eigen pakketje van artikelen kan samenstellen is niet meer van deze tijd. Dit zorgt voor een verschraling in het aanbod van christelijke media."

Lakmoesproef

Volgens de planning zal medio mei een voorinschrijving starten, waarin een minimum aantal klanten gehaald moet worden. "Dat zien we als een soort lakmoesproef. De verwachting is dat we ons doel halen, gebaseerd op de respons op ons onderzoekje." In het najaar vindt er vervolgens een kennismakingsperiode plaats, waarin lezers twee maanden lang gratis mogen ontdekken hoe Candle ze bevalt. Vanaf 2016 gaat Candle met abonnementen werken.

Candle probeert op dit moment zo goed mogelijk in beeld te krijgen wat de wensen en verwachtingen van potentiële leden zijn, daarom kan men hier 7 vragen invullen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons