Bodar uit felle kritiek op paus Franciscus

"Hij is de paus van de korte metten en het grote ongeduld"

in Christelijk Nieuws

Dat Nederlands meest bekende priester Antoine Bodar geen voorstander is van de stijl van de paus, is genoegzaam bekend. Dat hij zich in Trouw enorm laat gaan, zal hem op zijn beurt ook weer veel kritiek opleveren.

(imported body)

De kritiek van mediapriester Antoine Bodar is niet nieuw. Vorig jaar wond hij zich op over de 'juichstemming' rondom Franciscus in Tertio. Bij EO'’s Dit is de Dag vond Bodar Franciscus 'tamelijk vierkant'. Dit weekend klinkt de priester nog bijtender in zijn kritiek.

Lompheid. Schelden. Niet achtenswaardig. Ruw. Dictator. Autocraat. Volksmenner. Held van de heidenen. Gebrek aan humor. Zie hier de kwalificaties die Antoine Bodar vandaag in dagblad Trouw in zijn essay toekent aan de huidige paus Franciscus.

"Hij bemint de armoede nog meer dan Jezus Christus en Franciscus van Assisi." En ook: "Hij gedraagt zich als een lastige generaal die een republiek heeft overgenomen die hem zo niet aanstaat.” En: "Hij loopt lokale bisschoppen voor de voeten.” En: "Hij is de paus van de korte metten en het grote ongeduld". Of deze: "Het oogt spontaan, de paus die het protocol negeert. Maar alleen dictators doen zoiets."

Bron: Katholiek.nl / Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons