Baptistendoop voor PKN-predikant

'Eigenlijk ben ik nu lid van twee kerken'

in Christelijk Nieuws

De protestantse emeritus predikant Arie de Boer heeft zich zondag laten dopen in een baptistengemeente.

Het Nederlands Dagblad schrijft: Tijdens een kerkdienst over de doop van Jezus in de Jordaan, een jaar geleden, werd Arie de Boer ‘enorm geraakt’. Daarop volgde een periode van bezinning. ‘Waar blijf ik, als de Heer mij voorgaat. Ik sta niet boven Hem. Ik voelde een grote vrijheid een eigen afweging te maken.’ En dus liet De Boer (68), emeritus predikant in de Protestantse Kerk, zich afgelopen zondag dopen in de baptistengemeente Silo.

Liever zou de gepensioneerde krijgsmachtpredikant geen ruchtbaarheid aan die doop geven, laat hij weten. Maar een kerkdienst is een publieke gebeurtenis. ‘In welke kerk je ook komt, de doop is er een splijtzwam. Daarvoor is die doop mij veel te kostbaar.’ 

Zijn geloofsdoop betekent wat hem betreft geen afscheid van de Protestantse Kerk. ‘Hoewel ik bij de doop formeel ook lid ben geworden van deze baptistengemeente, wil ik daar geen strijd over met de Protestantse Kerk. Bij die kerk ligt mijn eerste roeping, bovendien waardeer ik veel uit deze kerkelijke traditie. Eigenlijk ben ik nu lid van twee kerken.’

Arie de Boer is jarenlang werkzaam geweest als legerpredikant. Daarna als justitiepredikant. Twee keer per jaar bezoekt hij Nederlandse gedetineerden in buitenlandse gevangenissen.

Lees verder bij het Nederlands Dagblad  met o.a. ook de reactie van scriba Arjan Plaisier

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons