Anton Geesink niet welkom naast Jacobikerk

"Anton is toch ook een kind van God?"

in Christelijk Nieuws

Er is onmin tussen Utrechtse buurtbewoners en het bestuur van de Jacobikerk. De Utrechters willen een waardige plek voor het standbeeld van stadsheld Anton Geesink en hebben daarvoor het plein voor de Jacobikerk verkozen. De kerk piekert er echter niet over om toestemming te geven, meldt AD,

Het beeld van Anton Geesink heeft al jaren een plek in Utrecht. De nogal ongelukkige plaats, bij een uitrit van een parkeergarage, is de aanleiding voor de zoektocht naar een nieuwe locatie.

Het ruime plein rondom de Jacobikerk, waar bankjes, ruimte en uitzicht is, heeft de voorkeur van buurtbewoners. De kerk heeft laten weten hier niets voor te voelen. "Geesink heeft geen raakvlak met de kerk" en "er is geen ruimte" zijn de argumenten volgens het AD en Nieuws 030.  

Een medewerkster van het buurtcomitee heeft geen goed woord over voor het standpunt van de kerk: "Anton is toch ook een kind van God?''. Ook op Twitter zijn afkeurende geluiden te horen en is de hashtag #zetantonnaastdekerk gelanceerd.

Overigens heeft de Jacobikerk op haar plein al een beeld staan, een beeld van biddende handen. De kerk zegt een open en missionaire kerk te willen zijn. Anton Geesink was zelf ongetwijfeld welkom geweest in de kerk.

Bron: AD / 030 Nieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons