Allerslechtste voetbalteam verliest door christelijke principes

“Onze houding is altijd zoals het hoort”

in Christelijk Nieuws

Marc Hodsdon, de manager van een christelijk voetbalteam in Engeland, heeft tot nu toe iedere wedstrijd van dit seizoen verloren. De Amory Green Rovers kregen 120 tegendoelpunten in 16 wedstrijden. Volgens Hodsdon is zijn team aan de verliezende hand door zijn christelijke principes, maar hij is er niet rouwig om.

Hudsdon startte de voetbalclub tien jaar geleden op. Destijds was hij gefocust op winnen en het verkrijgen van de beste spelers. Nadat hij een pauze had genomen waarin hij een familie startte en God vond, keerde hij terug naar de club met een nieuwe visie: de uitstraling van christelijke principes werd belangrijker dan winnen.

In zijn interview met de Christian Post maakt Hudsdon duidelijk dat je geen christen hoeft te zijn om aan het team deel te nemen. Je moet echter wel in het ethos passen dat het team probeert te creëren. De Rovers geven mensen zonder exceptioneel talent de kans om deel van een team te zijn, om op deze manier van sociale waarde te zijn.

“We zijn competitief, maar we zijn open naar iedereen, wat de voetbalkwaliteiten ook mogen zijn. Het belangrijkste aan het team is het bieden van een sociale plek.” Hudsdon voegt hieraan toe: “We worden geprezen om onze sportieve houding. Er is nog nooit iemand van ons van het veld gestuurd en we zijn altijd netjes tegen de scheidsrechter. Onze houding is altijd zoals het hoort.”

Bron: Christian Post
Foto: Facebook Amory Green Rovers

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons